CDP

CDP Türkiye 2017 İklim Değişikliği Ve Su Programları Sonuçları Açıklandı

CDP Türkiye 2017 İklim Değişikliği ve Su Programları Sonuçları Açıklandı

28 Kasım 2017 Salı günü Reimagining Disclosure: CDP İklim Konferansı Zorlu PSM’de düzenlenirken, etkinlik sırasında kamuoyuna önemli duyurularda bulunuldu. Bu duyurular çerçevesinde özellikle CDP Türkiye 2017 İklim Değişikliği ve Su programları sonuçları açıklandı.

Gerçekleştirilen konferans programında ek olarak CDP Global A Listesi Liderleri ve CDP Türkiye İklim ve Su Liderleri için ödül töreni de düzenlendi. TÜSİAD başkanı Erol Bilecik’in katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, liderlerin temsilcilerine ödül takdimleri sağlandı.

Tören kapsamında iklim ve su kategorisinde Global A listesinde yer almayı başaran liderlerin açıklaması aşaması ilk aşama olarak gerçekleştirildi. Bu aşamada Arçelik, İklim ve Su kategorisinde Global A listesine girmeyi başardığı gibi tüm dünyada lider 25 şirketten biri olmayı da başardı. Bunun yanında su kategorisinde de Global A listesine girmeyi başaran ve tüm dünyada 73 lider şirket arasında bulunan Garanti Bankası ödül alırken, farklı kategorilerde de ödül sunumları gerçekleştirildi.

CDP Türkiye İklim ve Su Liderleri kategorisinde Brisa markası ve Pınar Süt ödüllere layık görülürken, CDP Türkiye İklim Liderleri kategorisinde ise Zorlu Enerji ve Zorlu Doğal Elektrik Üretimi ile birlikte Migros ödül almaya hak kazandı. Ayrıca bu şirketler CDP Türkiye Su Liderleri kategorisinde Ak Enerji sahibi oldular.

Gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşması için Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin söz alırken, sonrasında Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak ve CDP Yönetim Kurulu Başkanı Paul Dickinson konuşma sağladı. Etkinlikte ana temayı oluşturacak şekilde konuşmacı Climate Bonds Initiative (İklim Tahvil Girişimi) Direktörü ve Canon Consulting Limited Yönetici Direktörü Nick Silver konuşmalar gerçekleştirdi.

Yapılan ana tema konuşmalarının sonrasında Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Formu ve CDP Türkiye Direktörü Melsa Ararat tarafından CDP İklim Değişikliği 2017 sonuçları konusunda bir açıklama yapıldı. Bununla birlikte CDP Türkiye Projeler Yöneticisi Mirhan Köroğlu Göğüş tarafından da CDP Su Programı 2017 sonuçları açıklandı.

Programın son bölümünde rapor sunumlarının gerçekleştirilmesinin ardından Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sondan Durukanoğlu Feyiz tarafından moderatörlük yapılarak, Liderler Paneli bölümüne geçildi. Liderler Paneli bölümünde de Arçelik, Garanti Bankası, Brisa ve Pınar Süt temsilcileri ile birlikte gerçekleştirilen panelde etkin bir program tamamlandı.

Panelin tamamlanması sonrasında CDP Türkiye Derecelendirme Ortağı Deloitte Türkiye’nin CEO’su Humpry Hutton bir konuşma gerçekleştirdi. Tamamlanan CDP ödül töreninin sonrasında ise TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik kapanış konuşmasını tamamlayarak, tüm etkinliklerin tamamlanmasını sağladı.

CDP Ne İçin Çalışır?

Bu önemli etkinlikler ve ödül törenlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan CDP özellikle iklim değişikliklerinin etkisini düşürebilmek için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda doğal kaynakları koruma gibi bir amaç ile birlikte farklı girişimler oluşturan CDP, iş dünyasında da işleyiş şeklini değiştirme amacıyla çalışmalar sağlar.

CDP kendi çerçevesinde dünyayı kısa dönemli bir kazanç elde etmek için kullanılan bir alan yerine uzun dönemde refah sağlanabilecek ve etkin kaynakların doğru bir şekilde dağıtıldığı bir yer olarak kabul etmektedir. Bu bağlamda da iki önemli program olarak CDP İklim Değişikliği Programı ve CDP Su Programı çalışmaları yer almaktadır.

CDP İklim Değişikliği Programı Nedir?

İklim değişikliği programı sayesinde şirketler, yatırımcılar ve hükümetler için iklim değişikliği riskine karşı önlem alımını sağlayacak bilgiler toplanır. Elde edilen bu bilgiler paylaşıma açıldıktan sonra CDP aracılığı sayesinde yaklaşık 8.000 şirket sera gazı emisyonu ve iklim değişikliği metotlarında yaptığı çalışmaları kamuoyu ve yatırımcılara gönüllü olarak açıklamaktadır.

CDP Su Programı Nedir?

CDP platformu bilhassa su açısından özel sektörün sorumluluklara sahip olduğuna inanmaktadır. Bu anlamda da sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için onlara teşvik sağlamak amacıyla su kullanımlarını ve su kaynakları üzerindeki etkileri şeffaf bir şekilde açıklamayla duyulabilecekleri bir platform sunmaktadır. Hatta bu konuda şirketlere su koruma stratejileri geliştirmeleri açısından aksiyona geçmeleri çerçevesinde çağrı yapmaktadır.